God heeft de natuur aan de mens gegeven, dus moet de mens er goed voor zorgen. De mens mag dingen uit de natuur gebruiken zoals eten, hout. Maar wie de natuur kapot maakt, maakt God kapot.
De natuur is niet alleen iets positief voor Joden. God kan de natuur ook gebruiken om de mensen te straffen. Zo zien sommige Joden de huidige milieuvervuiling als straf van God.
Toen de Joden in de begintijd van het Jodendom in slavernij bij de Egyptenaren waren, zond God 10 plagen op de Egyptenaren af. Hij maakte bijvoorbeeld een rivier onleefbaar waardoor alle vissen stierven en de Egyptearen honger leden.
Natuur en Christendom
De natuur is door God geschapen. De mens heeft als taak gekregen om goed voor de natuur te zorgen. De mens is verantwoordelijk voor de natuur. De mens is geen eigenaar van de aarde, we mogen de aarde dus niet uitbuiten. Veel Christenen zien in de natuur het bewijs voor het bestaan van God. Zoiets moois kan niet ontstaan zijn vanuit een oerknal.
De schepping van God. De natuur was een onderdeel van de schepping.
Natuur en Hindoeïsme
Alle Hindoes hebben groot respect voor de natuur. Sommige Hindoes geloven zelfs dat de natuur een ziel kan hebben. Vooral in bomen, grotten, bergen kunnen geesten verblijven. Je mag ook geen andere levende wezens pijn doen. Ook niet om zelf aan voedsel te komen. Ze eten dan ook geen vlees.
De Hindoes kozen een dier als respect voor de natuur: de koe. Koeien zijn voor Hindoes dan ook heilige dieren.
Natuur en Islam
Veel moslims hebben niet echt een band met de natuur. Zo gaan velen nooit wandelen in de prachtige natuur. TEMA wil de moslims overtuigen van het belang van de natuur. Ze doen daarvoor een beroep op de Koran. Daarin stond dat Mohammed de eerste stichter was van een natuurreservaat . Hij liet een gordel van bomen planten en rond Mekka stelde hij een reservaat in waar geen bomen gekapt mochten worden. Ook was er daar een jachtverbod. De kleur van de Islam is dus wel degelijk groen.
De Koran
Geen opmerkingen:
Een reactie posten